În fiecare an, pe 6 decembrie Moș Nicolae vizitează localitatea noastră și aduce câte un cadou pentru fiecare copil. În această zi o persoană se îmbracă în Moș Nicolae și împarte cadouri copiilor adunați la Căminul Cultural. Copii sunt încântați de prezența Moșului, iar înainte de a-și primi cadourile îi spun poezii și cântece acestuia.
Celebrarea zilei oficiale a copilului, a fost inclusă în seria evenimentelor ce au loc în localitate de doi ani. În această zi sărbătorim copii cu multă voie bună și distracție. Programul începe cu spectacolul preșcolarilor și cântecele școlarilor, urmată de spectacolul Teatrului de Păpuși din Cluj-Napoca. După terminarea spectacolelor, copii pot participa la o serie de activități oferite de către Primărie, pot alege dintre tobogane gonflabile de diferite mărimi și înălțimi, carusele, castele gonflabile și alte centre de activități. De la eveniment nu lipsesc nici atelierele de creație, unde copii pot învăța să confecționeze diferite obiecte, și bineînțeles nu lipsește nici pictura pe față, activitatea preferată a copiilor.
Pe lângă joacă, copii pot consuma în voie bomboane, sucuri, înghețată, vată de zahăr și diferite dulciuri, tot evenimentul fiind finanțat în întregime de către Primărie și Consiliul Local.
În fiecare an Primăria organizează un mic eveniment în cinstea locuitorilor care împlinesc cincizeci de ani de căsnicie. La acest eveniment sărbătorim importanța căsniciei și a familiei, iar tinerii țin un mic spectacol de poezii și cântece în fața acestor oameni minunați care sărbătoresc aniversarea de cincizeci de ani de căsătorie.
Organizarea Târgului de Toamnă de către Consiliul Local și Primărie, este deja o tradiție în localitate, anul acesta fiind a VII-a ediție. În fiecare an principalele atracții sunt concursul de gătit și târgul pentru artizanat. În cadrul concursului de gătit, participanții își pot arăta talentul de a gătit sarmale și gulaș, iar în cadrul târgului de artizanat, localnicii își expun propriile creații și alte obiecte tradiționale.
Pe lângă acestea, pe scenă au loc diferite spectacole, copii având rolul principal de a deschide programul cultural. Anul acesta preșcolarii ne-au încântat cu spectacolul lor denumit ”Dansul Buburuzelor”, urmată de prestația individuală a copiilor din localitate. A fost invitat Teatrul de Păpuși din Cluj-Napoca să înveselească publicul, iar după spectacolul lor a urmat prestația ansamblurilor folclorice și al localităților înfrățite. Seara, concertul lui Homonyik Sándor a închis prima zi a târgului.
În cea de-a doua zi a târgului, după prestațiile copiilor a urmat spectacolul ansamblului muzical ”Operettissimo” din Cluj-Napoca și concertul formației ”Piramis”.
Spre deosebire de celelalte ediții, anul acesta a fost amenajat un cort special pentru prezentarea celor mai importante obiecte tradiționale create de către meșteșugari artizani locali. Astfel vizitatorii au putut vedea cum se creează pălăriile de pai sicănești, colierul cu mărgelele fațetate, pictură tradițională pe mobilă, cum se confecționează cureaua tradițională cu butoni din cupru, cum se face coronița tradițională din rozmarin pentru mireasă și accesoriul din rozmarin pentru pălăria mirelui, și au putut lua lecții de broderie tradițională.
Pe lângă aspectul cultural și tradițional al târgului, iubitorii sportului au putut participa în ambele zile la o demonstrație de karate și la o gală de box, iar în ambele seri s-au organizat dansuri populare, foc de tabără, târgul încheindu-se cu un spectaculos foc de artificii.
Ziua de 24 august este zi de doliu din anul 1717, comemorându-se cea mai mare pierdere de vieți omenești a localității. A fost cea mai mare invazie a tătarilor, care au omorât majoritatea locuitorilor refugiați în biserică, au incendiat orașul și câteva sute de oameni au fost luați în robie. Cei care au supraviețuit au promis că vor comemora această zi în fiecare an, în memoria victimelor masacrului, iar vestimentația lor va reflecta doliul, culorile predominante ale portului popular fiind combinația de roșu și negru.
Această tradiție se păstrează până în zilele noastre, iar în fiecare an în ziua de 24 august, localnicii se duc de trei ori la biserică, iar după ultima slujbă, pe scena centrală are loc un spectacol cultural urmat de depunerea coroanelor la monumentul istoric.
În fiecare an Primăria servește persoanelor prezente la ceremonie porumb fiert și pălincă de prune.